Valentijnsdag

Valentijnsdag 


Alle clichés zijn waar. Als je moeder wordt ontstaat er een nieuws soort liefde. Er opent een luikje in je hart, waarvan je niet wist dat het er zat. Om vervolgens een explosie van liefde door dat deurtje naar buiten te duwen. 


Een liefde die samengaat met een angst en verantwoordelijkheidsgevoel. Die je in de nacht met gespitste oren laat luisteren naar een klein geluidje zodat je weet dat het goed gaat, terwijl je aan de andere kant verlangt naar de stilte van een slapende baby. De liefde die het gesnurk van Teun schattig vindt, terwijl je Tommy soms het bed wel uit zou willen duwen, als je voor de zoveelste keer wakker schikt van een snurk. 


De liefde die je laat accepteren dat je tijd moet inleveren. Tijd voor jezelf, tijd voor vrienden en tijd voor elkaar. Maar die ook zorgt dat er nieuwe tijd ontstaat als je iedere ochtend op je “vrije dag” om half 7 het licht aandoet, omdat je gebrabbel uit het ledikantje in de kamer naast je hoort komen. 


Die liefde gaat leven naast de liefde voor je man. Die ook een nieuwe rol krijgt. De rol van vader. De rol van zijn leven.


Tommy die lamme armen en benen kreeg, toen hij tijdens de bevalling mij en mijn dikke buik overeind moest houden tijdens het wegpuffen van de weeën. Je zal hem er nooit over horen klagen. Of Tommy die dacht dat het fijn zou zijn om mee te puffen. ook al waren het er 7 in plaats van 8. 


Tommy die tijdens Teun zijn eerste plasje, meteen even onder de douche kon springen en een schoon shirt aan kon trekken. Of de kamer stond te boenen, omdat Teun spuitpoep had. Precies toen de luier even uit was. 


Tommy die met Teun naar beneden gaat, zodat mama nog even kan blijven liggen. En die stiekem intens geniet van deze momenten samen met Teun. 


Of Tommy die naast Teun over de grond ligt te rollen, omdat we ergens lazen dat voordoen soms helpt. Behalve bij ons waarschijnlijk.. Teun vond het wel erg gezellig en grappig. En Tommy stiekem ook. 


Tommy die aan het begin bij ieder huiltje aan mij vroeg wat Teun nodig had. En nu genoeg vertrouwen heeft om zelf aan te voelen wat er nodig is. 


Papa Tommy die vanmorgen met een ontbijtje naar boven kwam. Tommy waar ik zo trots op ben.


Ik zou ons gezinnetje voor geen goud willen missen. 


Liefs van Laura 

@ellesannefotografie
@ellesannefotografie